Laga laxgryta med fänkål till helgen

Laga en enkel men smakrik laxgryta med aioli till helgen. Receptet är för 4 portioner.

Ingredienser

1 fänkål

2 tsk fänkålsfrön

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

800 g krossade tomater

2 dl vatten

0,5 dl citronsaft

1 fiskbuljongtärning

salt

500 gram laxfilé

Till serveringen:

aioli

bröd

Så här gör du

Strimla fänkålen och finhacka vitlöken.

Fräs dem, tillsammans med fänkålsfröna, i olja i en gryta.

Tillsätt krossade tomater, vatten, citronsaft och buljongtärning. Låt puttra i 15 min. Smaka av med salt.

Skär laxen i tärningar och salta.

Lägg i fiskbitarna i grytan och lyft av den från värmen. Låt stå under lock i 5 minuter.

Toppa med en klick aioli och servera med bröd.

Smaklig måltid och trevlig helg!