Mumsig svamppizza

Ingredienser:

1 rulle kyld smördeg 250 gr

500 gram svamp (Trattkantareller eller champinjoner)

2 schalottenlökar

2 msk smör

1 dl vitt vin

1/2 dl grädde

2 dl riven Västerbottenost

1 dl mellanstor kapris

Timjan

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader

Dela eller skiva svampen och fräs den i smör i 15 minuter. Skala och hacka löken och låt den fräsa med ett par minuter. Ta upp hälften av svampen och lägg åt sidan.

Tillsätt vin och grädde till svampen som är kvar i stekpannan och låt koka in. Mixa till en slät kräm och smaka av med salt, peppar och timjan.

Rulla ut smördegen och dela den i fyra rutor. Nagga små hål med gaffel.

Bred på svampkrämen men spara en kant runt om. Strö över resten av svampen, riven ost och kapris.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Smaklig måltid och trevlig helg!