Laga en färggrann skaldjursgryta till helgen

Skaldjursgryta med curry för 4 personer

Ingredienser

200 gram räkor

200 gram musslor

2 medelstora gula lökar

30 gram smör

2 msk curry

2 äpplen

2 små gröna paprikor

1 dl vatten

1/2 fiskbuljongtärning

1 msk tomatpuré

3 dl vispgrädde

En gnutta paprikapulver och salt

Lite persilja till garneringen

Gör så här:

Skär äpplen och paprika i små tärningar. Finhacka löken och fräs den guldgul i smöret i en stekpanna. Rör ned curryn och låt den fräsa med en stund. Tillsätt äpplena och paprika och låt det småputtra under lock på svag värme i 10-15 minuter. Häll på vatten, tillsätt buljongtärningen och tomatpuré. Låt koka ordentligt. Späd med grädden och låt småputtra 5 -10 minuter. Lägg i och värm musslorna och de rensade räkorna. Strö över persilja.

Servera med kokt ris.

Smaklig måltid och trevlig helg!