Njut av Veras kladdkaka i helgen!

Veras kladdkaka med kola och chokladtryffel

Ingredienser till kladdkakan

8 ägg

10 dl strösocker

6 tsk vaniljsocker

2 1/2 – 3 dl kakao

6 dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl

400 g smält smör

 

1 burk dulce de leche (karameliserad mjölk)

 

Ingredienser till chokladtryffeln

460 gram mjölkchoklad

2 dl vispgrädde

 

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till kladdkakan i nämnd ordning utom dulce de leche.

Häll hälften av kladdkakesmeten i en smord långpanna eller två springformar (ca 24 cm), klicka sen i dulce de leche och häll på resten av kladdkakesmeten.

Grädda i 175 grader mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kladdkakan ska vara kladdig i mitten.

Ta ut kakan och låt den svalna lite.

Under tiden gör du chokladtryffeln: 

Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Koka långsamt upp grädden och häll den över chokladen.

Rör ihop till en jämn och blank smet. Häll smeten över kladdkakan och låt den stelna i kylskåpet.

När kakan har svalnat, skär den i rutor och servera tillsammans med vispad grädde.

Lycka till!

 

Har du också några goda recept du vill dela med dig av? Maila dem i så fall till maria.pettersson@esswege.se