Laga en kaneldoftande köttgryta till helgen!

Ingredienser:

800 gram högrev eller märgpipa

2 små äpplen

3 vitlöksklyftor

3 msk tomatpuré

3 dl rött vin/matlagningsvin

6 dl vatten

3 hönsbuljongtärningar

2 tsk strösocker

1/2 – 1 krm kanel

Persilja

Smör till stekning

Salt

Peppar

 

Tillbehör:

Kokt potatis

Smörstekta äppelklyftor (ca 2 äpplen)

Fransk senap

Svartvinbärsgelé

 

Gör så här:

Skär köttet i stora bitar. Bryn det i omgångar i en stekgryta. Tillsätt 2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Lägg köttet åt sidan.

Skala kärna ur och skiva äpplena. Bryn äppelskivor, pressad vitlök och tomatpuré i stekgrytan i 1 msk smör. Tomatpurén ska bli ordentligt brun men inte bränd.

Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt vin, vatten och buljongtärningar.

Låt grytan småkoka i minst 2 timmar, gärna längre. Smaka av med finklippt persilja.

Servera köttgrytan med kokt potatis, smörstekta äpplen, fransk senap och svartvinbärsgelé.

Smaklig måltid och trevlig helg!