Ingredienser för 8 personer
2 dl crème fraiche
200 gram färskost
200 gram handskalade räkor
1/2 burk röd stenbitsrom (1/2 burk motsvarar ca 35 gram)
1/2 rödlök
1/2 kruka färsk dill
1 tsk pressad citronsaft
Salt
Peppar
18 skivor formfranska
Garnering
2 dl crème fraiche
200 gram färskost
80 gram ostbågar/cheez doodles
Dekoration
Salladsblad
Ostbågar/Cheez doodles
Handskalade räkor
Röd stenbitsrom
Citronskivor
Dillkvistar
Gör så här:
Blanda crème fraiche och färskost i en bunke
Grovhacka räkorna och häll ner i bunken tillsammans med stenbitsrom
Finhacka rödlök och dill och blanda i.
Häll i den pressade citronen.
Smaka av med salt och peppar.
Tryck ur rundlar ur brödskivorna med hjälp av utstickare eller ett glas, ca 6-7 cm i diameter.
Stapla tre skivor i höjd med fyllning mellan skivorna.
Blanda ihop crème fraiche och färskost till garnering.
Stryk på blandningen runt om och ovanpå bakelserna.
Så här långt kan man förbereda dagen innan om det behövs, täck i så fall med plastfolie och ställ i kylen.
Lägg ostbågarna i en påse och krossa dem med en kavel. Ta ut bakelserna ur kylen och täck sidorna med ostbågekrosset.
Dekorera med salladsblad, ostbågar, räkor, stenbitsrom, citron och dill.
Smaklig måltid och trevlig helg!