Veras kladdkaka med kola och chokladtryffel
Ingredienser till kladdkakan
8 ägg
10 dl strösocker
6 tsk vaniljsocker
2 1/2 – 3 dl kakao
6 dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl
400 g smält smör
1 burk dulce de leche (karameliserad mjölk)
Ingredienser till chokladtryffeln
460 gram mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till kladdkakan i nämnd ordning utom dulce de leche.
Häll hälften av kladdkakesmeten i en smord långpanna eller två springformar (ca 24 cm), klicka sen i dulce de leche och häll på resten av kladdkakesmeten.
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kladdkakan ska vara kladdig i mitten.
Ta ut kakan och låt den svalna lite.
Under tiden gör du chokladtryffeln:
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Koka långsamt upp grädden och häll den över chokladen.
Rör ihop till en jämn och blank smet. Häll smeten över kladdkakan och låt den stelna i kylskåpet.
När kakan har svalnat, skär den i rutor och servera tillsammans med vispad grädde.
Lycka till!
Har du också några goda recept du vill dela med dig av? Maila dem i så fall till maria.pettersson@esswege.se