Varför inte prova att baka en italiensk blomkålspizza i helgen!
Här kommer receptet till 2 små pizzor med blomkålsbotten!
Sätt ugnen på 250 grader.
Mixa rå blomkål till ett fint ris i matberedaren. Lägg riset i en skål och värm i mikrovågsugnen i fyra minuter på full effekt. Låt svalna. Krama ur vätskan.
Blanda blomkålsriset med parmesan, mozzarella, oregano, chiliflakes, mandelmjöl, salt och ägg till en deg.
Platta ut degen till 2 runda pizzor på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något.
Toppa pizzan med vad du önskar, till exempel tomatsås, kronärtskocka, mozzarella och lufttorkad skinka.
Grädda ytterligare 5 minuter.
Garnera med lite rucola och servera.
Ingredienser till pizzabotten
200 g blomkål
1/2 dl riven parmesanost
1/2 dl riven mozzarella
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk chiliflakes
2 msk mandelmjöl
1/2 tsk salt
1 ägg
Ingredienser till toppingförslag
1 dl tomatsås
3 -4 avrunna kronärtskockshjärtan
1 mozzarella (á 125 g)
4 skivor lufttorkad skinka
Ruccolasallad
Smaklig måltid och en trevlig helg önskar vi på Esswege!