Ingredienser till fyra portioner
Sojamajonnäs
2 äggulor
2 msk japansk soja
2 dl rapsolja
Picklad lök
En rödlök
Ättika
Socker
Vatten
Till topping
Räkor
Edamerbönor
Saladslök
Furikake
Kålpannkakan
150 gr vitkål
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl mjölk
0,5 tsk bakpulver
Salt
Rapsolja med neutral smak
Så här gör du
Börja med sojamajonnäsen:
Lägg äggulorna och sojan i en matberedare. Medan du blandar, tillsätt oljan långsamt tills majonnäsen blir tjock och fin.
Nu är det dags för själva kålpannkakan:
Finstrimla vitkålen riktigt, riktigt tunt. Vispa äggen lätt.
Blanda mjöl, bakpulver och vispa ned äggen till en slät smet.
Vispa sedan ner mjölk och en nypa salt.
Blanda till sist ned kålen.
Värm en stekpanna med olja till medelhög temperatur.
Stek fyra mindre, eller två större pannkakor, på båda sidor tills de blir gyllenbruna.
Pickla löken:
Häll ättika, socker och vatten i en kastrull.
Koka upp under omrörning
Skala löken, dela den och skär bort roten.
Skiva löken och lägg ner i den varma lagen.
Låt det koka upp på nytt och dra sedan av kastrullen från plattan.
Låt löken svalna i lagen.
Servera pannkakorna toppade med sojamajonnäs, räkor, edamerbönor och picklad lök.
Strimla och strö över salladslök och lite furikake.
Smaklig måltid och trevlig helg!