I dag är det ”fössta tossdan i mass” och många firar detta med prinsesstårta. Här föredrar vi morotskaka oavsett vilken dag det är.
Därför har vi här ett recept för 25 bitar morotskaka i långpanna till helgen.
Ingredienser
4 ägg
4 dl socker
200 gram smält smör
6 dl rivna morötter
4 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Till glasyren
200 gram Philadelphiaost
150 gram rumsvarmt smör
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
Gör så här
Riv morötterna
Smält smöret
Medan smöret svalnar, vispa ägg och socker pösigt
Rör ned smör och mjöl och övriga ingredienser utom morötterna.
Bland väl.
Rör sist ned de rivna morötterna i smeten.
Smöra och bröa en långpanna.
Hälls smeten i långpannan.
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i 12-15 minuter, beroende på hur stor långpannan är.
Låt kakan svalna
Rör ned alla ingredienser till glasyren i en bunke.
Vispa till en slätkräm med elvisp.
Bredkrämen över kakan och skär upp den i rutor.
Smaka och njut!
Trevlig helg!