Västerbottenkrustader till kräftorna

Ännu är det en lite tid av kräftsäsongen kvar. Här kommer ett recept på goda västerbottenkrustader att servera till skaldjuren, eller till något annat, eller bara som de är.

Ingredienser 

6 stora krustader

Riven västerbottenost

1 ägg

1 dl crème fraiche

Salt och svartpeppar från kvarn

 Till servering:

Crème fraiche

Rom

Finhackad rödlök

Färsk dill

Svartpeppar från kvarn

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Fyll krustaderna med 1/3 riven västerbottenost.

Vispa ihop ägg och crème fraiche. Salta och peppra. Häll äggblandningen på osten i krustaderna.

Gratinera i 10 minuter. Låt svalna en kort stund innan du klickar på crème fraiche, rom, rödlök, dill. Vrid några varv med pepparkvarnen över.

 

Servera på direkten!

Trevlig helg!