Ät en nyttig hälsotallrik med tikka masala-kyckling i helgen!

Ingredienser till fyra portioner

Tikka masala-kyckling

2dl turkisk yoghurt 10 %

1 förpackning tikka masala kryddmix

600 gram kycklingfilé

Vitlöksyoghurt

2 dl turkisk yoghurt 10 %

1 riven vitlöksklyfta

1 tsk flytande honung

salt

Tillbehör

2 dl rött ris

2 skivade avokado

Skivade rädisor

En näve solrosgroddar

En näve tinade sojabönor

 

Gör så här:

Koka riset som anges på förpackningen

Blanda ned kryddmixen i 2 dl yoghurt

Skär kycklingen i mindre bitar, eller använd färdigskivade Minutkycklingfiléer. Vänd ner dem i yoghurten.

Låt kycklingen marinera i 20 minuter.

Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten.

Stek kycklingfiléerna i 5 minuter på varje sida.

Lägg upp kycklingfiléer, vitlöksyoghurt och övriga tillbehör på en tallrik och servera.

 

Smaklig måltid och trevlig helg!