God och nyttig pizza till helgen!

Varför inte prova att baka en italiensk blomkålspizza i helgen!

 

Här kommer receptet till 2 små pizzor med blomkålsbotten!

Sätt ugnen på 250 grader.

Mixa rå blomkål till ett fint ris i matberedaren. Lägg riset i en skål och värm i mikrovågsugnen i fyra minuter på full effekt. Låt svalna. Krama ur vätskan.

Blanda blomkålsriset med parmesan, mozzarella, oregano, chiliflakes, mandelmjöl, salt och ägg till en deg.

Platta ut degen till 2 runda pizzor på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något.

Toppa pizzan med vad du önskar, till exempel tomatsås, kronärtskocka, mozzarella och lufttorkad skinka.

Grädda ytterligare 5 minuter.

Garnera med lite rucola och servera.

 

                         Ingredienser till pizzabotten                      

 200 g blomkål

1/2 dl riven parmesanost

1/2 dl riven mozzarella

1/2 tsk torkad oregano

1/2 tsk chiliflakes

2 msk mandelmjöl

1/2 tsk salt

1 ägg

 

Ingredienser till toppingförslag

1 dl tomatsås

3 -4 avrunna kronärtskockshjärtan

1 mozzarella (á 125 g)

4 skivor lufttorkad skinka

Ruccolasallad

 

Smaklig måltid och en trevlig helg önskar vi på Esswege!